Sense comentaris

Castellfollit de la Roca

Si va per l’autopista A26 des de Besalú a Olot, al costat dret de l’viaducte hi ha una vista impressionant de la petita ciutat situada a la vora d’el penya-segat alt – Castellfollit de la Roca. “Petita” és fins i tot massa! Segons les xifres oficials, la ciutat és a la llista dels pobles més petits d’Espanya amb una àrea de menys d’1 quilòmetre quadrat. Segons aquest paràmetre, és el més petit de la nostra província de Girona, i el segon entre els més petits de tot Catalunya. La ciutat no és jove, les primeres mencions daten de segle XI.

La roca basàltica, a la qual es troba Castellfollit, és d’origen volcànic. A més, en el procés dels canvis tectònics, es va bolcar i va ser espremut de l’escorça terrestre a l’inrevés. A peu de penya-segat, convergeixen dos corrents: Fluvià i Turonell. Les persones coneixedores diuen que en aquest lloc hi ha una intersecció seriosa de les línies de camp magnètic de la terra, de manera que el lloc posseeix una tremenda energia. Així que no perdi l’oportunitat de banyar-se en el corrent d’un riu de muntanya, obrir els xacres i netejar el seu karma😊.

El convidem a un petit passeig virtual per la ciutat amb nosaltres.


***

Кастельфольит де ла Рока Castellfollit de la RocaVista de la ciutat des de la primera plataforma d’observació a l’entrada del municipi.
***
Кастельфольит де ла Рока Castellfollit de la RocaCaminem pels estrets carrers medievals de la ciutat fins a la vora de l’penya-segat.
***
Кастельфольит де ла Рока Castellfollit de la RocaL’església de Sant Salvador, la primera menció data del segle XIII, s’eleva per sobre de la vora de l’penya-segat. Ofereix impressionants vistes de la ciutat i els seus voltants.
***

Кастельфольит де ла Рока Castellfollit de la RocaS’ha col·locat una còmoda escala sota dels arcs de l’església perquè els turistes benvingudes accedeixin al campanar.
***

Кастельфольит де ла Рока Castellfollit de la RocaJa vam escriure sobre la tradició catalana molt interessant i les processons de nines gegants a Girona i Barcelona. Castellfollit de la Roca també té les seves pròpies nines gegants i s’emmagatzemen a l’església. Els gegants a la foto van ser creats el 1996, els seus noms són Roc i Bàrbara, perquè això és el que volien els residents de la ciutat, triant aquests noms d’una gran llista per votació popular.

***

I finalment vam pujar al cim de l’campanar de l’església i vam gaudir de la vista de les teulades de la ciutat.
***

Vista des del campanar fins a la confluència dels rius Fluvià i Turonell. En aquest lloc es llança un pont de vianants de fusta sobre els rius, aquí és on anirem. Al fons es troba el pas elevat magnífic de l’autopista A-26 que condueix de Besalú a Olot.
***

Per baixar a al riu, has de seguir des de l’església pel carrer sinuós Carrer de la Font. En el camí, haurà de creuar el riu Turonell a través d’un pont de ferro. Es troba en el lloc de el pont medieval que una vegada va existir aquí, va ser construït entre els segles XIV i XVI. Desafortunadament, una inundació severa el 3 d’abril de 1970 va destruir el pont gairebé fins als seus fonaments. Avui, només una part del suport a la riba dreta s’ha preservat del pont.
***

Finalment vam arribar a aquest pont arquejat de fusta.
***

El pont ofereix belles vistes de la ciutat a un penya-segat.
***

Finalment, prenem una altra foto de la ciutat i continuem el nostre viatge per Catalunya, ¡sentint-nos pacificats i plens d’energia!

***

Es pot veure més fotos de la ciutat de Castellfollit de la Roca a l’enllaç del nostre bloc.