Sense comentaris

Girona

Girona, una ciutat de conte de fades, una ciutat de somni! La capital de la província de el mateix nom, tradicionalment la regió més rica de Catalunya. La ciutat té més de 2.000 anys, la seva història està plena d’esdeveniments, com una crònica de la premsa groga. Ibers, romans, visigots, moros i francs van aconseguir visitar aquí. La ubicació estratègica de la ciutat entre Madrid i París, així com la fertilitat de les terres locals van fer de Girona un escenari de nombrosos conflictes militars. La un cop formidable fortalesa de Girona va sobreviure a 25 setges, però es va rendir a la mercè de l’guanyador sols 7 vegades. L’última vegada que Girona va resistir el setge de set mesos de les tropes napoleòniques el 1809; va ser llavors quan la ciutat va ser destruïda de manera molt seriosa.

Entre els atractius de la ciutat vella, s’ha de destacar l’Església de Sant Feliu molt bonica. Aquí van ser enterrats el màrtir Sant Feliu, així com el sant patró de la ciutat, Sant Narcís. La llegenda diu que després de la captura de la ciutat pels francesos en 1285, la tomba de Sant Narcís va ser profanada pels invasors. Un grup de les mosques furioses va sortir volant de la tomba, el que va mossegar als invasors no convidats al punt que ells es van llançar a un retir desordenat. Sant Narcís va enviar les seves mosques diverses vegades per defensar la ciutat. Des de llavors, ha estat venerat com el sant patró de la ciutat, i la mosca és un símbol de la ciutat. La celebració de Sant Narcís a Girona dura una setmana sencera a finals d’octubre i principis de novembre.

Bé, la impressionant Catedral de Santa Maria de Girona i la seva empinada escala de pedra van ser rodades en moltes pel·lícules. Entre altres coses, la Catedral és famosa pel fet que alberga la nau més ampla de totes les catedrals gòtiques de l’món; entre altres catedrals en aquest paràmetre, la Catedral de Girona és la segona després de la Basílica de Sant Pere al Vaticà.

L’antic barri jueu de la ciutat vella, miraculosament va sobreviure fins als nostres dies des de l’expulsió dels jueus d’Espanya que es van negar a convertir-se a l’catolicisme a finals de segle XV, és considerat un dels més ben conservats d’Europa. I fins a l’expulsió dels jueus a Girona va ser una de les escoles més influents de la Cabalá a Europa.

Però més que mai la ciutat floreix amb els colors més brillants en els dies de la tradicional festival anual de flors i disseny Temps de Flors Girona.

Li presentem algunes fotos de la ciutat.

A la primera foto, l’església de Sant Feliu.

***

Жирона GironaLa famosa lleona de Girona. Segons la llegenda, cada nou ciutadà – va haver de besar a aquesta lleona a cul, per així jurar lleialtat a Girona.
***

Жирона GironaEscala de la Catedral de Girona durant el festival Temps de Flors Girona 2015.
***

Жирона GironaEn una foto pot veure simultàniament la Catedral, l’Església de Sant Fèliu i el monestir de Sant Pere de Galligants.
***

ЖиронаEl campanar del monestir de Sant Pere de Galligants.
***

Vista del pont Pont de les Peixateries Velles durant el festival Temps de Flors Girona 2016. Aquest pont és àmpliament conegut com el Pont Eiffel. L’enginyer francès Gustave Eiffel el va construir per ordre de l’Ajuntament de Girona 10 anys abans que es construís la famosa Torre Eiffel a París. Saps que se suposava que aquesta mateixa torre s’havia construït originalment a Barcelona? L’Ajuntament de Barcelona no va acceptar el projecte, ja que es considerava massa avantguardista. Haurien veure quines instal·lacions modernes adornen Barcelona avui…

***

Vista des del Pont Eiffel a la Catedral de Girona, aquesta vegada durant els dies de festival Temps de Flors Girona 2018.
***

Girona és un baluard famós del separatisme català. A més de la bandera oficial de Catalunya – 4 franges vermelles sobre fons daurat, en qualsevol lloc de Girona es pot veure “Estelada” – la bandera no oficial dels lluitadors per la independència de Catalunya – les mateixes franges vermelles sobre fons daurat, però amb un estel blanc en el triangle blau.
***Rambla de Girona a la primavera.
***

Vista del Pont de Pedra i de les dues torres de la neogòtica Església del Sagrat Cor.
***

GironaVista del riu Onyar i la Catedral de Girona.
***

El Parc La Devesa és un lloc favorit per caminar pels residents de Girona, situat a prop de el casc antic.
***

Vista nocturna del riu Onyar, l’Església de Sant Feliu i la Catedral.

***

Es pot passejar sense parar pels estrets carrers de pedra de la ciutat vella, respirant l’aroma de l’Edat Mitjana. Podeu veure una petita guia de Girona amb fotos al nostre blog seguint l’enllaç.