Sense comentaris

Sant Martí d’Empúries i les seves platges

Seguim familiaritzant amb les antigues ciutats de Catalunya, així com amb les millors platges de la Costa Brava. Avui, dos en un, ni tan sols una ciutat, sinó un petit assentament medieval, Sant Martí d’Empúries (aproximadament 120 metres de llarg i igual d’ample!), així com belles platges envoltades de pintoresques dunes i roques, situades entre Sant Martí i l’Escala.
La ciutat de Sant Martí d’Empúries, situada a la meravellosa costa de la Costa Brava a la part sud del Golf de Roses, té més de mil anys, durant molts segles els antics fenicis, grecs i romans van visitar aquí. Hi havia una vegada l’antiga ciutat d’Empúries, en el lloc ara es troba el museu arqueològic; bo, just al davant de les ruïnes de la ciutat hi ha magnífiques platges de sorra, un lloc de vacances favorit dels residents locals.

Primera foto – Vista de l’Església de Sant Martí d’Empúries i de la Fundació Iberia Graeca.
***Sant Martí d'Empúries i les seves platges
Els fragments supervivents de l’antic castell, que és famós pel fet que aquí, segons la invenció de l’escriptor espanyol Víctor Mora, va viure l’heroi del còmic espanyol més famós, el Capitán Trueno. Per cert, el còmic va tenir molt, molt èxit: es va publicar de 1956 a 1968 i va ser popular no només a Espanya, sinó també a Itàlia, Grècia, Portugal i França, així com a Amèrica Llatina. Bé, les ruïnes del castell son incloses en la llista del patrimoni arquitectònic de Catalunya.
***Sant Martí d'Empúries i les seves platges
A la plaça davant de l’església de Sant Martí d’Empúries hi ha dos restaurants que són molt populars entre els habitants i els turistes visitants. El de l’esquerra, l’Esculapi, s’especialitza en tapes; el que està al centre de la imatge: La Terrassa d’Empúries, un restaurant que serveix cuina tradicional mediterrània.
***
Al centre de la imatge es pot veure una paret feta de pedra, les restes d’un antic moll grec al port d’Empúries. La platja de sorra es diu Moll Grec.
***
Una estreta franja sorrenca connecta la platja de Muscleres Grans amb illots rocosos bastant grans.
***Sant Martí d'Empúries i les seves platges
Vista de la platja de Portitxol.
***
La targeta de visita de la platja de Portitxol és l’arc rocós del mateix nom, contra el qual es fotografia a tots els turistes.
***
Antic moll grec, platja de sorra, dunes: tot sembla molt pintoresc!
***
Com avantatge complementari, durant una caminada nocturna es pot admirar les ruïnes de la part grega de l’antiga ciutat d’Empúries sota els raigs del sol ponent.
***
Si voleu llegir una història més detallada sobre la nostra visita a aquesta antiga ciutat catalana i les seves platges, segueix l’enllaç

Sant Martí d’Empúries.