Sense comentaris

Jardins de Santa Clotilde a Lloret de Mar

blank
El Renaixement italià, els paisatges escènics, la història romàntica de la creació, tot això – els magnífics jardins de Santa Clotilde a la ciutat de Lloret de Mar, creats en els anys 20 de segle passat, un lloc adequat per fer una passejada tranquil i trobar l’equilibri espiritual.
La ciutat mediterrània de Lloret de Mar és famós no només per la seva agitada vida de la ciutat turística, per les seves platges i el seu Camí de Ronda al llarg de la mar, sinó també per la seva història i, per descomptat, pels seus famosos Jardins de Santa Clotilde. Segons Wikipedia, el marquès de Roviralta, un reeixit metge-farmacèutic i col·leccionista català, va comprar el 1918 un terreny bastant gran que llavors s’usava per plantar vinyes, per tal de construir una propietat privada aquí amb vista a la mar oberta i que estaria en una perfecta harmonia amb el medi ambient. Ja en 1919, el jove arquitecte-paisatgista convidat, Nicolau Maria Rubió i Tudurí (que, per casualitat, va resultar sent el germà de l’soci de l’marquès en el negoci farmacèutic), va començar a treballar en el paisatgisme de parc. El marquès de Roviralta va triar el nom de parc en memòria de la seva estimada esposa, Clotilde, qui va morir poc abans de la finalització de la feina. El mateix marquès de Roviralta va morir el 1997; A el mateix temps, el parc va ser transferit a la propietat de l’alcaldia de Lloret de Mar, gràcies a la qual cosa ara tenim l’oportunitat de caminar pels seus carrerons ombrejats i gaudir d’impressionants vistes de la mar.

A la primera foto, una vista de la Plaça de la Pineda, ¡cada part de parc té el seu propi nom!
***
Una escala amb estàtues de belles sirenes de mar (diuen que les sirenes reals que viuen a la badia de Sa Boadella van posar per l’escultor).
***
Una bella vista de la mar Mediterrània s’obre des de les escales de les sirenes.
***
La gran plaça de les Sirenes és un dels punts centrals dels jardins de Santa Clotilde, amb diverses escales que convergeixen aquí.
***
Hi ha bancs per tot arreu en els jardins on pot relaxar envoltat d’escultures de grans savis i gaudir de les vistes.
***
Descens a la Mirador de la Boadella.
***
Fins al dia d’avui, els hereus de el marquès de Roviralta continuen vivint en aquesta casa, coberta amb exuberant vegetació.
***
Vista de la platja de sorra de Sa Boadella, situada a la badia del mateix nom.
***
Podeu trobar una història més detallada i més fotos d’aquest meravellós lloc seguint l’enllaç.