Sense comentaris

Camí de Ronda, platja Sant Pol, S’Agaró – Sant Feliu de Guíxols

Continuem explorant un dels llocs més notables i pintorescos de Catalunya: rutes de senderisme al llarg de la vora del mar, generalment anomenades “camí de ronda”. Avui proposem passejar pel camí de ronda per la vora del mar des de la platja de Sant Pol a S’Agaró cap a Sant Feliu de Guíxols. Aquesta ruta és diferent de la caminada anterior al llarg del complex residencial La Gavina a S’Agaró, avui tenim més descensos i ascensos, el camí no és tan plana, es recomanen sabates esportives, així com aigua fresca per reposar l’equilibri àcid- base, dedicació i càmera, ‘perquè les vistes són absolutament increïbles!

A la primera foto, una vista de la platja de Sant Pol i el famós edifici blanc Casa Estrada amb nou torretes blaus punxegudes, també conegut com Xalet de les Punxes. La seva construcció es va iniciar en 1890 per ordre de l’empresari local Pere Màrtir Estrada, propietari de la fàbrica de suro; la construcció es va completar en 1931. Va ser el primer edifici residencial a la platja de Sant Paul, abans només hi havia una petita cabana per emmagatzemar vaixells de pesca. El nombre de torres va correspondre al nombre de nens a la família Estrada. Aviat, la casa es va convertir en una mena de “icona” de la Costa Brava, estant present en les fotografies més belles d’aquest pintoresc racó de la costa mediterrània. Malauradament, aquest edifici es troba actualment en males condicions, a causa del alt cost d’aquesta propietat (segons l’oficina de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, la suma de l’última transacció de compra – venda va ser d’aproximadament 6,5 milions d’euros), i també perquè aquesta casa està inclosa en la llista del patrimoni cultural d’importància local amb totes les circumstàncies agreujants resultants en l’obligació de preservar l’aparença de l’edifici durant les reparacions, el procés de reconstrucció d’aquesta casa en un mini-hotel (el permís per la qual cosa va ser emès per l’alcaldia el 2013) en realitat està congelat… Només queda esperar l’adveniment d’un inversor filantrop que estarà preparat per invertir en la restauració de l’edifici, confiant només en el component d’imatge del benefici…
***
Camí de Ronda, platja Sant Pol, S'Agaró - Sant Feliu de Guíxols
Comencem la nostra caminada a la cantonada dreta de la platja de Sant Pol.
***
Camí de Ronda, platja Sant Pol, S'Agaró - Sant Feliu de Guíxols
La petita badia de Sa Caleta.
***
Camí de Ronda, platja Sant Pol, S'Agaró - Sant Feliu de Guíxols
Cala Maset.
***
La mateixa badia, vista des de l’altra banda.
***
Vista de la Cala dels Mussols.
***
Roques escarpades i vista sobre la llacuna de Sant Pol.
***
Les costes rocoses de la Cala Ametller, cobertes de pins mediterranis, estan incloses en el pla especial de les zones d’interès natural de Catalunya i estan totalment protegides.
***
‘Això és el territori de les gavines!
***
Al final de la caminada, tenim una vista del club nàutic i la badia de Sant Feliu de Guíxols.
***
Podeu trobar un reportatge fotogràfic més detallat sobre el nostre passeig pel camí de ronda des de S’Agaró fins a Sant Feliu de Guíxols al nostre blog de viatges seguint l’enllaç.