Sense comentaris

Montserrat

Монтсеррат Montserrat
Montserrat és una muntanya sagrada per tots els catalans. Aquest és el lloc on es troba el santuari principal de tot Catalunya al monestir de el mateix nom, la Verge “negra” (La Moreneta), complint els teus desitjos. Per fer això, només necessita tornar-se cap a ella i fregar la pilota a la mà dreta, un símbol de l’espai, un símbol de la creació.
A més, aquest és també un parc natural molt pintoresc, ple de rutes de senderisme de diversa dificultat.
Segons la llegenda, els àngels que van descendir a terra van decidir divertir-se una mica i diversificar el monòton paisatge circumdant, tallant intricades figures de la serralada local. De fet, la muntanya de Montserrat és difícil de confondre amb qualsevol cosa; en un dia bonic, els seus imponents contorns monumentals són clarament visibles des d’una gran distància.
Et convidem a fer un petit passeig virtual a Montserrat.

***
Монтсеррат MontserratPots arribar a Montserrat amb cotxe, amb funicular i amb tren cremallera. Si estàs marejat, o si viatges amb nens, et recomanem el tren cremallera. Pujant lentament la muntanya, el tren et portarà al monestir en 15 minuts, i tindràs temps per gaudir de les vistes.
***
Монтсеррат MontserratVista dels edificis de l’Abadia de Montserrat.
***
Монтсеррат MontserratSegons la història, l’any 880, els pastors locals, atrets per la llum brillant i la bella melodia que emanaven de les profunditats d’una petita cova, van descobrir-hi una imatge inusual de la Mare de Déu, feta de banús. En honor a aquest esdeveniment, es va construir una petita ermita a prop del lloc de l’adquisició miraculosa de la imatge de la Verge. A la foto hi ha un monument a l’abat Oliva, qui va fundar el monestir de Montserrat aquí a 1025. El monument va patir greus danys durant la guerra amb Napoleó: els soldats francesos van practicar disparar contra el monument només per mantenir-se ocupats.
***
Монтсеррат MontserratRoques gegants pengen severament sobre la creació fràgil de mans humanes.
***
Монтсеррат MontserratEntrada a la catedral del monestir.
***
Hi ha dues estacions de funicular al costat de l’estació de tren de cremallera. Un d’ells, el funicular de Santa Cova, descendeix fins a la base del sender que condueix a la cova mateixa on es va descobrir la imatge de la Verge “negra”. Al llarg del sender, denominat Rosari Monumental de Montserrat, es troben estàtues nombroses que representen el camí de Crist des del naixement fins a l’ascensió a l’Calvari. A la foto apareix una escultura anomenada Quart Misteri de Dolor, dels escultors Joan Martorell i Venancio Vallmitjana, 1899.
***
Escultura Cinquè Misteri de Dolor. La Crucifixió de Jesús. Arquitecte Josep Puig i Cadafalch, escultor Josep Llimona, 1896.
***
Continuem el nostre recorregut i pugem al funicular de Sant Joan, que ens porta cap amunt.
***
Tres rutes de senderisme parteixen de l’estació de l’funicular, pots triar la que més et convingui pel que fa a distància i durada. Anem pel camí que porta als cims.
***
De camí ens trobem amb una petita ermita de Sant Joan.
***
Seguim el nostre camí, cada vegada més alt! Només els turistes preparats i amb sabates adequades poden anar més enllà.
***
Com a recompensa a la perseverança, les vistes des de dalt són absolutament impressionants.
***
Els escaladors més desesperats, a la recerca d’emocions i les vistes més boniques, pujen aquests pics, on una persona comú no pot arribar sense un equip especial.
***
Un cop més admirem l’increïble treball dels àngels, hàbils talladors de pedra, i emprenem el camí de tornada.
***
No importa com de gran pugui semblar el Monestir de Montserrat, és només un petit punt en la superfície de la majestuosa serralada.
***
Una visita a Montserrat mai deixa indiferent a ningú!
***
Informació útil per planificar un viatge a la muntanya de Montserrat, així com un reportatge fotogràfic més detallada, es pot trobar al nostre blog seguint l’enllaç.