Sense comentaris

Pessebre vivent a Castell d’Aro.

Pessebre vivent a Castell d’Aro.

Havent rebut una increïble càrrega d’impressions després de visitar el pessebre vivent tradicional a Pals, ens afanyem a veure una actuació similar que té lloc a prop de la casa nostra, a la part medieval de la ciutat de Castell d’Aro i en la riba d’un rierol proper. Com va resultar,  l’actuació local és una de les més antigues de Catalunya, se celebra-hi des de 1959.

A diferència de Pals, els participants de l’actuació estan separats del públic i representen escenes de la vida rural de l’època del naixement de Crist. I hi ha una impressió absoluta que, contràriament a tots els cànons de l’Església, Jesús va néixer aquí, a Cataluña😃.

Us convidem a fer un breu passeig virtual i a gaudir de pessebre vivent a Castell d’Aro.

Pessebre vivent a Castell d'Aro.Una de les primeres escenes és un ferrer de poble. Els nens, i també els adults, solen quedar-se aquí durant molt de temps; ja saps, pots mirar tres coses per sempre: el foc, l’aigua i una persona que treballa😃.
***

Рождественское представление в Кастель д’АроEl castell medieval de Benidormiens a Castell d’Aro es veu molt misteriós a la llum del vespre.
***

Рождественское представление в Кастель д’АроEls formidables soldats romans protegeixen de manera fiable el son dels catalans pacífics.

***

Рождественское представление в Кастель д’АроLes noies-àngels boniques porten la bona notícia del naixement de Jesús als pastors.
***

Рождественское представление в Кастель д’АроI al poble galileu (català), la vida continua dia i nit; tots treballen, des de petits fins a grans.
***

Pessebre vivent a Castell d'Aro.Josep i Maria (a l’esquerra) busquen en va un lloc per dormir a Betlem. En aquests dies, s’estava realitzant un cens a la ciutat, de manera que una gran quantitat de persones de tot Judea va arribar a Betlem i, per tant, totes les posades estaven molt plenes.
***

El forner cou el pa de manera molt realista al forn de pedra. De vegades, podria pensar que viatgem en el temps fa 2.000 anys. I només unes sabatilles modernes als peus dels participants ens tornen a la nostra realidad😃.
***

La gent de Judea fa una felicitació de cor a través d’l’espai i el temps als hostes i residents de la Costa Brava.
***

Mentre els homes s’ho passen molt bé en bona companyia, les dones treballadores extreuen carbó vegetal al bosc.
***

Palau del rei jueu Herodes.
***

Una delegació de pastors catalans va realitzar una visita amistosa a Judea per intercanviar experiències.
***

Pessebre vivent a Castell d'Aro.Paisatges de Catalunya Judea. En una calorosa tarda d’hivern, sota el suau murmuri d’un rierol i el cruixit d’una roda d’aigua, el fill de l’moliner té cura a una noia camperola. Al fons, els agents immobiliaris de Betlem examinen el pla d’una casa que s’ha posat a la venda després de la marxa d’un legionari romà retirat.

***

Pessebre vivent a Castell d'Aro.Les camperoles bondadoses ens ofereixen a comprar aliments orgànics al mercat nocturn.
***

Aquests participants de l’actuació es van prendre l’assumpte seriosament i van llaurar la meitat del camp.
***

Pessebre vivent a Castell d'Aro.L’escena final de l’actuació és en Josep i la Maria amb un nadó nounat.

***

Podeu trobar una història més detallada sobre el pessebre vivent a Castell d’Aro al nostre blog seguint aquest enllaç. Al lloc web de Pessebres Vivents es pot trobar un calendari d’actuacions similars en una ciutat més propera.